TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Procurorul care coordona urmărirea penală în dosarul fraudei bancare, eliberat din funcția de adjunct al PA

Procurorul general Alexandru Stoianoglo l-a eliberat din funcție pe șeful adjunct al Procuraturii Anticorupție Octavian Iachimovschi, cel care de cîteva luni face parte și din grupul de urmărire penală din dosarul privind frauda bancară, avînd sarcina de a-l coordona.

Pentru Ziarul de Gardă, Stoianoglo a explicat că a decis să îl suspende pe Iachimovschi pentru ca acesta să se poată concentra pe dosarul cu privire la frauda bancară.

Octavian Iachimovschi susține însă că nu a fost informat deocamdată personal despre acest lucru și nici nu știe care au fost motivele acestei decizii. Solicitat de TV8, procurorul a spus că astfel, o dată cu suspendarea, nu mai face parte nici din grupul de urmărire penală din dosarul privind frauda bancară.

Interimatul funcției de adjunct va fi exercitat de procurorul-șef al procuraturii raionului Căușeni, Vladislav Cojocaru.

Vladislav Cojocaru este fratele judecătoarei Corina Ursachi. Despre soțul magistratei, Andrei Ursachi, RISE Moldova a scris anterior că a făcut parte din cercul de putere a lui Vladimir Plahotniuc, fiind la un moment dat acționar în cadrul „Finpar Invest” SRL. Ursachi este și cel care i-a vîndut lui Plahotniuc vila de la București.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load