TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Procesul de înstrăinare a companiei de asigurări „Moldasig” a fost oprit

A fost oprit procesul de înstrăinare a companiei de asigurări „Moldasig”. Despre aceasta a anunțat președintele Igor Dodon, după ședința Consiliului Suprem de Securitate.

„Atunci cînd a fost evaluată valoarea companiei de asigurări (n.r. în perioada Guvernului condus de Pavel Filip), s-a stabilit un preț de 15 milioane de lei, ceea ce este puțin în contextul în care activele sale se ridică la peste jumătate de miliard de lei. Se vor organiza noi evaluări, astfel încît compania să fie vîndută la justa valoare, iar banii din această privatizare să meargă în bugetul statului pentru a acoperi o parte din gaura creată de frauda bancară”, a declarat Igor Dodon.

Amintim că Moldasig a fost creată în 2002 de trei întreprinderi cu capital majoritar de stat: Banca de Economii - 51%, Calea Ferată din Moldova - 25% şi Poşta Moldovei - 24%. Ultimele noutăți despre aceasta sînt că, în luna curentă, Banca de Economii, în proces de lichidare din cauza fraudei bancare, a scăzut cu încă aproape 2 milioane de lei valoarea acțiunilor scoase la licitație.

Licitația urma să se desfășoare în perioada de expunere 29 – 31 iulie.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load