COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Problema autorizațiilor: O delegație din Rusia va veni la Chișinău

O delegație din Federația Rusă va sosi săptămîna viitoare la Chișinău pentru a discuta inclusiv problema exportatorilor moldoveni și a autorizațiilor pentru transportatorii din Moldova care duc mărfuri în Rusia.

Declarația aparține ministrului Economiei și Infrastructurii (MEI), Vadim Brînzan, astăzi, la ședința membrilor Executivului.

Potrivit ministrului, delegația rusă va veni în Republica Moldova pentru a finaliza negocierile la acest subiect și a găsi soluții pentru a suplini numărul de permise pentru transportatorii din țara noastră.

Chiar și așa, Brînzan spune că, de fapt, scopul autorităților din Republica Moldova este să obțină liberalizarea pieței ruse astfel încît de anul viitor aceste permise să nu fie necesare.

Ministrul a mai vorbit și despre faptul că anterior Agenția Națională a Transportatorilor Auto (ANTA) a eliberat o mie de permise care însă nu au fost utilizate: „S-a creat o piață neagră după o schemă creată încă în 2016”.


Brînzan s-a adresat și producătorilor autohtoni de fructe și legume care vor să-și vîndă marfa în Rusia, spunîndu-le că pot să apeleze la transportatorii ruși care să le ducă marfa pe piața rusă. Numerele de telefon ale acestora pot fi găsite la ANTA sau la Ministerul Economiei.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load