Criza energetică stiri: 1718
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 423

Primul magazin specializat de vinuri moldovenești s-a deschis în Belarus

12 mar. 2019,, 13:50   Economie
3113 0

În Belarus şi-a început activitatea primul magazin specializat de vinuri moldovenești „La Moldova", care este situat în centrul istoric al orașului Minsk, transmite Noi.md.

La inaugurarea sa a participat Ambasadorul Republicii Moldova în Belarus, Victor Sorocean, iar în calitate de oaspeţi au fost prezenţi oameni de afaceri, reprezentanți ai administrației municipale din Minsk, membrii ai diasporei moldovenești.

Victor Sorocean a menționat că ideea deschiderii la Minsk a primului magazin specializat de vinuri moldovenești a apărut anul trecut, în cadrul Festivalului de Vinuri din Moldova, care a avut loc în capitala Belarusului. În comun cu întreprinderea moldo-belorusă „Codru" și cu sprijinul autorităților locale, acest proiect a fost implementat cu scopul de a promova produsele vinicole de calitate din Republica Moldova.

În magazinul de specialitate care vinde vinuri moldovenești „La Moldova" va fi oferită degustarea gratuită a vinului. De asemenea, aici vor fi prezentate gustări tradiționale moldovenești. Sălile magazinului sînt decorate în stil național. Degustarea vinului va avea loc în sala „Casa Mare”, iar „Crama Moldovenească” este sala de vînzare.

„Sperăm că beloruşii și oaspeții oraşului Minsk vor îndrăgi acest local, ceea ce le va oferi posibilitatea de a cunoaște mai bine ţara noastră - Moldova!", a declarat Ambasadorul Republicii Moldova în Belarus.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?