COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Primele declarații la nivel de Guvern privind vînzarea "Avia Invest"

Primele declarații la nivel de Guvern privind vînzarea "Avia Invest"

„Statul nu a fost întrebat dacă să-și dea acordul sau nu pentru această tranzacție”. Este reacția consilierei Maiei Sandu, Cristina Bujor.

Asta după ce, 95% din compania concesionară a Aeroportului Internațional Chișinău a fost achiziționată de NR Investments Ltd, un vehicul de investiții imobiliare din Guernsey, Insulele Channel, a anunțat, acum o oră, printr-un comunicat compania care a achiziționat Avia Invest.

„Statul nu a fost întrebat dacă să-și dea acordul sau nu pentru această tranzacție, căci acest lucru nu este prevăzut în acordul de concesionare semnat de guvernele precedente. Noi în continuare o să insistăm pe investigarea celor care se fac vinovați de concesionarea aeroportului în mod netransparent și cu încălcarea interesului statului”, se arată în reacția oferită portalului nostru de știri.


Reprezentanții Companiei Avia Invest au confirmat informația, însă deocamdată nu pot oferi mai multe detalii.

NR Investments are „experiență în investițiile din infrastructura centrală și imobiliară. Investițiile anterioare includ marina Porto Montenegro; Trigranit, cel mai mare dezvoltator imobiliar din Europa Centrală; complexul de film Korda Studios din Budapesta, Ungaria, precum și multiple proiecte independente în toată regiunea”.

NR Investments este, de asemenea, cel mai mare acționar (26,5% din 2009) al Volex, un producător de cabluri electrice, cu sediul în Manchester. Mai mult, Rothschild deține o cotă de 11% în BR Properties, o companie de proprietăți braziliene.

Acordul de concesiune a Aeroportului Chișinău a fost semnat pe 30 august 2013, între Agenția Proprietății Publice și compania Avia Invest, fondată pe 2 august 2013, cu un capital social de 85,1 milioane de lei, divizat în părți egale între firmele rusești Habarovski Aeroport și Kolomenski Zavod, scria mold-street.com.

Condițiile de concesionare a Aeroportului Chișinău sînt, la moment, analizate de Comisia de anchetă pentru analiza modului de organizare și desfășurare a privatizărilor proprietății publice începînd cu anul 2013.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load