COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 931 474   INFECTAȚI 362 433(+107)   TRATAȚI 346 629      DECESE 9069(+15)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3014

Preţurile plafon pentru carburanți ar putea fi stabilite, cel mult, o dată în săptămînă - declarație

23 oct. 10:30   Economie
1367 1

Preţurile plafon pentru motorină şi benzina A95 ar putea fi stabilite, cel mult, o dată în săptămînă sau, şi mai rar. Cert e că nu în fiecare zi, aşa cum se întîmplă din 1 septembrie curent.

Anunţul a fost făcut de directorul Agenţiei Naţionale pentru Reglementarea în Energetică, Octavian Calmîc, în cadrul emisiunii "În centrul atenţiei" de la Publika TV. Decizia finală urmează să fie luată de Parlament.

"S-au început discuţiile pe platforma parlamentară vizavi de legea cu privire la produse petroliere tocmai pentru a scoate aceasta sensibilitate faţă de consumatori, ca aceasta informaţie să nu vină zilnic, dar să vină odată la o săptămînă, decadă, două săptămîni."Potrivit lui Calmîc, creşterea constantă a preţurilor la carburanţi este dictată de tendinţe de pe piaţa internaţională. "Ultimele cotaţii de astăzi - preţul de achiziţie de la producător este de 800 de dolari, deci practic dublu a crescut. Preţurile pe piaţa noastră nu au crescut în asemenea manieră, datorită acestui mecanism.", a spus Octavian Calmîc, director ANRE.

Anterior, şi deputatul Partidului Acţiune şi Solidaritate, Vladimir Bolea, a declarat, în cadrul aceleiaşi emisiuni, că se examinează posibilitatea introducerii modificărilor privind stabilirea preţurilor-plafon pentru carburanţi.

Din 1 septembrie, de cînd a fost elaborată noua metodologie de calcul, preţurile la benzină şi motorină cresc aproape zilnic. Potrivit ANRE, de atunci benzina s-a scumpit cu aproape 1,6 lei per litru, iar motorina - cu 2,4 lei.


0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X