Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Prețurile petrolului sînt în creștere

26 ian. 2023,, 11:15   Economie
2272 0

Joi, 26 ianuarie, prețurile petrolului se află într-o ușoară creștere.

Investitorii așteaptă clarificări suplimentare cu privire la propunere, inclusiv o reuniune OPEC+ și o interdicție viitoare a UE asupra produselor petroliere rusești, transmite RBC-Ucraina cu referire la Reuters.

Contractele futures pe Brent au crescut cu 0,55%, pînă la 80,43 dolari pe baril, în timp ce contractele futures din SUA West Texas Intermediate (WTI) au crescut cu 0,13%, pînă la 86,23 dolari.

„Piața așteaptă mai multă claritate cu privire la viitorul embargo al UE asupra produselor petroliere rusești și redistribuirea ulterioară a fluxurilor comerciale, în timp ce delegații OPEC+ se pregătesc pentru următoarea întîlnire”, au spus analiștii Citi într-o notă.

Viitorul embargo al UE asupra produselor rafinate rusești rămîne o sursă majoră de îngrijorare pentru piață și se așteaptă să urmeze șocuri, au adăugat analiștii Citi.


Între timp, Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și aliații săi, grupul cunoscut sub numele de OPEC+, ar putea să aprobe nivelurile actuale de producție ale grupului la o întîlnire de la 1 februarie, au declarat surse OPEC+.

Reamintim că, pe 24 ianuarie, prețul petrolului a crescut la un maxim de la începutul lunii decembrie. Prețurile au fost afectate de speranța unei redresări a cererii de combustibil de la cel mai mare importator din China. au crescut ușor.

0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?