Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Prețurile petrolului scad după o creștere bruscă

28 mar. 2023,, 14:45   Economie
2638 0

Prețurile petrolului au scăzut marți, 28 martie, după ce au crescut în sesiunea precedentă.

În același timp, piețele s-au concentrat pe dezvoltarea crizei bancare și pe semnele de întărire a cererii în Chinaб informează RBC-Ucraina cu referire la Reuters.

Contractele futures pentru țițeiul Brent au scăzut cu 0,36%, pînă la 77,84 dolari pe baril. Contractele futures pentru țițeiul american West Texas Intermediate (WTI) au scăzut cu 0,04%, pînă la 72,78 dolari pe baril.

„În timp ce riscurile rămîn din cauza evenimentelor recente din sistemul bancar, tendința predominantă pe termen scurt poate fi de a cumpăra țiței în scădere”, a declarat Tina Teng, analist la CMC Markets.

Prețurile au crescut cu 4-5% în sesiunea anterioară, după ce Turcia a încetat să mai pompeze petrol din Kurdistan prin conductă, în urma unei decizii judecătorești care confirma că este necesar acordul Bagdadului pentru a transporta petrolul.


Anunțul de luni conform căruia First Citizens BancShares va cumpăra depozite și împrumuturi de la banca falimentară Silicon Valley Bank a stîrnit optimism cu privire la sănătatea sectorului bancar, care a tulburat piețele financiare.

Prețurile petrolului vor continua, de asemenea, probabil să primească sprijin din semnele unei redresări a cererii în China.

Se așteaptă ca importurile de țiței din China să crească cu 6,2% în 2023, la 540 de milioane de tone, potrivit prognozei anuale a unității de cercetare a China National Petroleum Corp, publicată luni.

„Creșterea activității de afaceri în sectoarele de producție și servicii ale Chinei va fi principalul motor economic pentru prețul petrolului, deoarece datele pozitive vor îmbunătăți probabil și mai mult perspectivele cererii”, a spus Teng.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?