COVID-19 în MOLDOVA

Prețurile pentru mură în Moldova ar putea să scadă

Prețurile pentru mură în Moldova ar putea să scadă

În Moldova, din cauza cataclismelor meteorologice, perioada de recoltare a murelor de soiuri tîrzii a venit cu întîrziere. Prin urmare, în a doua jumătate a lunii iulie și la începutul lunii august prețurile pentru mure s-au menținut la un nivel relativ ridicat - 30 - 40 lei/kg ($1,72 - 2,29/kg), în funcție de calitate.

În Republica Moldova conform estimărilor experților, suprafața totală a plantațiilor de mur constituie circa 250 - 300 ha, care sînt dotate cu plase de umbrire și sisteme de irigare. Ca urmare, volumul exporturilor de fructe a scăzut la sfîrșitul lunii trecute. La sfîrșitul primei săptămîni a lunii august, mulți fermieri intenționează să înceapă recoltarea murelor tîrzii. Totodată, nu există garanții că se va mări și volumul exportului murelor moldovenești.

Avînd în vedere aceste circumstanțe, unii producători locali de mure se tem că va scădea și prețul, rapoartează east-fruit.com.


Reamintim că, din cauza supraofertelor de marfă și a scăderii cererii din partea exportatorilor, în luna august a anului trecut, prețurile pentru acest fruct au scăzut pînă la 17-18 lei/kg ($1-1,02/kg).

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load