Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Prețurile mondiale ale petrolului sînt în scădere

20 iul. 2022,, 10:30   Economie
2630 0

Prețurile petrolului au scăzut miercuri, 20 iulie, sub presiunea eforturilor băncilor centrale mondiale de a reduce inflația. Petrolul devine mai ieftin pe fondul slăbirii cererii de produse petroliere, relatează RBC-Ucraina cu referire la Reuters.

Contractele futures din septembrie pentru țițeiul Brent au scăzut cu 0,3%, pînă la 106,98 dolari pe baril, în timp ce țițeiul WTI pentru livrare în august a scăzut cu 0,7%, pînă la 103,53 dolari pe baril.

Prețurile sînt afectate de preocupările legate de aprovizionare din cauza sancțiunilor occidentale asupra Rusiei și a anunțurilor băncii centrale că vor crește ratele dobînzilor pentru a combate inflația.

Ambele contracte au crescut cu aproximativ 1% marți din cauza livrărilor limitate în întreaga lume. Prețurile în lunile următoare sînt mai mari decît în lunile viitoare, indicînd un deficit de ofertă.

Vineri, interesul deschis pentru contracte futures la New York Mercantile Exchange a scăzut la cel mai scăzut nivel din septembrie 2015, deoarece investitorii au redus activele riscante, cum ar fi produsele de materie primă, temîndu-se că Rezerva Federală va continua să majoreze ratele dobînzilor din SUA.


Reamintim, secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, a numit discuții „încurajatoare” cu India cu privire la plafonul de preț propus pentru petrolul rusesc. Washingtonul promovează un plan de scădere a prețurilor petrolului și de a îngreuna pentru Moscova finanțarea războiului împotriva Ucrainei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?