Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Prețurile mondiale ale petrolului cresc

1 feb. 2023,, 12:00   Economie
1715 0

Prețurile petrolului au crescut miercuri, 1 februarie, deoarece semnele unei încetiniri a inflației în SUA au atenuat temerile că cel mai mare consumator de petrol din lume s-ar putea confrunta cu o recesiune din cauza majorărilor ulterioare ale ratei dobânzii, iar un dolar mai slab a susținut dobânda de cumpărare, relatează RBC-Ucraina cu referire la Reuters.

Contractele futures pentru țițeiul Brent au crescut cu 0,4%, până la 85,78 dolari pe baril. Futurile pentru țițeiul West Texas Intermediate (WTI) au crescut cu 0,5%, până la 79,29 dolari pe baril. Ambele contracte sînt în creștere pentru a doua zi după ce au câștigat aproximativ 1% în sesiunea precedentă.

"Dispoziţia s-a schimbat pe fondul rapoartelor sezoniere pozitive ale companiilor. Semnele de încetinire a inflaţiei au sporit, de asemenea, aşteptările că Fed va putea opri majorările ratelor", a spus analistul de mărfuri ANZ.

Așteptările privind o creștere mai moderată a ratei dobânzii au contribuit la scăderea indicelui dolarului, care a susținut prețul petrolului, deoarece un dolar mai slab face ca marfa să fie mai ieftină pentru cumpărătorii care dețin alte valute.

Toate privirile vor fi îndreptate spre întâlnirea de miercuri a Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol și a aliaților săi, inclusiv Rusia, cunoscută sub numele de OPEC+, unde producătorii sînt așteptați să-și aprobe obiectivele actuale de producție convenite în noiembrie.


Producția de petrol OPEC a scăzut în ianuarie, deoarece exporturile irakiene au scăzut, iar producția nigeriană nu s-a redresat, 10 membri OPEC producând cu 920.000 bpd sub volumul țintă al grupului în cadrul acordului OPEC+. Deficitul a fost mai mare decât deficitul de 780.000 bpd din decembrie.

„Prețurile petrolului par gata să suporte o perioadă de volatilitate crescută... OPEC+ este probabil să-și mențină obiectivele actuale de producție, dar Rusia înclină spre stimularea exporturilor de petrol către cumpărătorii asiatici la reduceri profunde, ceea ce ar putea înclina balanța pe piețele petroliere, „, a declarat Suganda Sachdeva, expert independent pe piața petrolului.

Sachdev a spus că previziunile ridicate ale FMI privind creșterea globală și așteptările unei cereri reținute puternice din China pe fondul unei mobilități mai mari susțin, de asemenea, prețurile petrolului.

1
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?