Criza energetică stiri: 1782
Cutremure stiri: 391
Eurovision stiri: 428

Prețuri record la gazul metan: S-a scumpit cu 25% - cît valorează acum

22 ian. 2022,, 13:15   Economie
2686 0

Prețul pentru un litru de gaz natural comprimat s-a scumpit cu 25%. Astfel, șoferii care utilizează gazul metan îl vor cumpăra începînd de astăzi la prețul de 17,60 lei pentru un litru, cu cinci lei mai mult decît pînă acum.

„În urma creșterii costului de achiziție a gazelor naturale, Transautogaz anunță o modificare a prețului gazelor naturale comprimate (metan) din 22 ianuarie 2022 pe întreaga rețea a stațiilor de alimentare”, este precizat într-un comunicat de presă al unei importante rețele de stații de alimentare, transmite sputnik.md.

„Scumpirea vine pe fonul creșterii prețului pentru gazele importate și este inevitabilă întrucît este vorba de acelaşi gaz venit prin conducte de la Gazprom, doar că este pompat în rezervoarele automobilelor sub formă comprimată, de unde şi denumirea de gaz natural comprimat”, precizează Transautogaz.

Trebuie precizat că gazul metan este utilizat pentru automobile și este preferat de o mare parte dintre șoferi pentru eficiența în consum. Ultima scumpire a gazului metan a avut loc pe data de 10 noiembrie a anului 2021.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?