COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Preţuri pipărate la legume şi fructe în pieţele din ţară

Preţuri pipărate la legume şi fructe în pieţele din ţară

Preţuri exagerate la legume şi fructe în pieţele din ţară. În plină vară, comercianţii cer pentru marfă, de cîteva ori mai mult, faţă de anul trecut.

Costurile la unele produse sînt în medie cu 4 lei mai mari, decît la fructele exotice.

Comercianţii au afişat în pieţe un preţ piperat şi pentru roşii, de pînă la 30 de lei, relatează Moldova 1.

La tarabele din piaţa centrală, preţurile la usturoi, morcov, dovlecei şi vînătă au crescut semnificativ în comparaţie cu anul trecut, iar un kg de roşii variază între 25 şi 30 de lei. În pofida costurilor care bat la buzunare, piaţa centrală este un adevărat furnicar, iar oamenii îşi fac plinul cu de toate.


Comercianţii spun că preţurile sînt ridicate din cauza condiţiilor meteo nefavorabile dar spun că în următoarele săptămîni se vor diminua.

„Oamenii au salarii mici, alţii însă cresc acasă legume. Vin la piaţa după cumpărături mai mult bătrînii. Astfel, pentru pensionari preturile sînt ridicate, dar ce să facem”, „Noi avem un o specie de varză, mai mare şi mai mică. Costă între şase şi cinci lei”, a declarat vînzătorii.

Şi fructele sînt mai scumpe. Un kg de struguri costă între 30 şi 40 de lei, preţul piersicilor ajunge pînă la 15 lei per kilogram, al merelor - 10 lei iar al prunelor variază între 5 şi 10 lei kilogramul.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load