Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Prețul petrolului crește din nou

27 ian. 2023,, 12:45   Economie
2064 0

Prețurile petrolului au crescut vineri, 27 ianuarie, pe fondul unei creșteri economice mai puternice decît se aștepta în SUA și speră într-o redresare rapidă a cererii în China, deoarece cazurile și decesele de COVID-19 au scăzut față de vîrfurile de luna trecută, relatează RBC-Ucraina cu referire la Reuters.

Contractele futures pentru țițeiul Brent au crescut cu 0,34%, pînă la 87,77 dolari pe baril, în timp ce țițeiul WTI a crescut cu 0,42, pînă la 81,35 dolari pe baril. Ambele valori de referință au crescut cu peste 1% joi.

„Petrolul ar putea avea dificultăți în a face mișcări semnificative spre sfîrșitul săptămînii, deoarece mulți comercianți așteaptă să vadă ce se întîmplă în cele două mari evenimente de săptămîna viitoare: întîlnirea virtuală de producție a OPEC+ și decizia Fed”, a spus Edward Moya, Senior Market Analyst la OANDA.

Creșterea prețului petrolului din SUA a fost plafonată de o construcție de 4,2 milioane de barili în Cushing, centrul de prețuri futures pe petrol NYMEX.
Cu toate acestea, piețele petroliere au fost susținute de un optimism larg în prima zi a piețelor de acțiuni din China după sărbători, deoarece redeschiderea Chinei continuă să joace un rol major în stimularea perspectivelor cererii, a declarat Tina Tang, analist la CMC Markets.

Numărul cazurilor de COVID-19 din China a scăzut cu 72% față de vîrful de la începutul acestei luni, în timp ce rata zilnică a deceselor în rîndul pacienților cu COVID-19 din spitale a scăzut cu 79% față de punctul de vîrf, indicînd o normalizare a economiei chineze și crește așteptările. pentru o redresare a cererii de petrol.


„Factorul pozitiv pe termen scurt este că recenta întrerupere a rafinăriilor din SUA a alimentat prețuri mai mari la benzină, chiar dacă stocurile de țiței din SUA au atins un maxim în 16 luni”, a spus Tang.

Reamintim că, pe 24 ianuarie, prețul petrolului a crescut la un maxim de la începutul lunii decembrie. Prețurile au fost afectate de speranța unei redresări a cererii de combustibil de la cel mai mare importator din China.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?