Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Prețul petrolului continuă să scadă

16 aug. 2022,, 11:15   Economie
1996 0

Prețurile petrolului au scăzut marți, 16 august, deoarece datele economice din China, cel mai mare cumpărător de țiței, au sporit temerile privind o recesiune globală. Informația vine din partea RBC-Ucraina, care face referire la Reuters.

Contractele futures pentru țițeiul Brent au scăzut cu 0,8%, pînă la 94,37 dolari pe baril. Contractele futures pentru petrolul WTI au scăzut cu 0,5%, pînă la 88,97 dolari pe baril. Contractele futures pe petrol au scăzut cu aproximativ 3% în timpul sesiunii precedente.

Banca centrală a Chinei a redus ratele la împrumuturi pentru a relansa cererea, deoarece economia a încetinit în mod neașteptat în iulie și activitatea industrială și de retail s-a contractat din cauza politicilor anti-COVID-19 și a crizei patrimoniale ale Beijingului.

„Prețurile materiilor prime au fost sub presiune, deoarece datele economice ale Chinei din iulie au prezentat o imagine mai pesimistă a creșterii decît se aștepta anterior, stîrnind noi îngrijorări cu privire la perspectivele cererii”, a scris Yip Jun Rong, strateg de piață la IG Group, într-o notă.

Investitorii au urmat și discuțiile pentru reluarea acordului nuclear cu Iranul din 2015. Analiştii spun că mai mult petrol ar putea intra pe piaţă dacă Iranul şi SUA acceptă o propunere a Uniunii Europene care ar ridica sancţiunile asupra exporturilor de petrol iraniene.


Iranul a răspuns luni la proiectul „final” al Uniunii Europene pentru a salva acordul nuclear din 2015, a declarat un oficial UE, dar nu a oferit detalii despre răspunsul Iranului la text. Ministrul iranian de Externe a cerut SUA să fie flexibile cu privire la cele trei probleme rămase.

În Statele Unite ale Americii, producția totală de la principalele terenuri de șist din SUA va crește la 9,049 milioane de barili pe zi în septembrie, cea mai mare din martie 2020, a anunțat Administrația pentru Informații Energetice (EIA) din SUA într-un raport.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?