X 
Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 962

Prețul petrolului a scăzut sub 93 de dolari pentru prima dată după 21 februarie

5 aug. 16:55   Economie
1211

În timpul tranzacționării de vineri, 5 august, prețul petrolului Brent a scăzut sub 93 de dolari pe baril. Acest lucru este dovedit de datele ICE ale Bursei de Valori din Londra și s-a produs pentru prima dată după 21 februarie.

Pînă seară, prețul contractelor futures din octombrie pentru țițeiul Brent a scăzut cu 1,37 la sută, pînă la 92,82 dolari pe baril, contractele futures din septembrie pentru WTI s-au redus cu 1,69 la sută, pînă la 87,04 dolari.

La începutul lunii august, prețul Brentului a scăzut la 94 de dolari pe baril. Raliul pe piață se datorează îngrijorărilor cu privire la scăderea cererii, provocată de riscurile la adresa economiilor SUA și Europei. Criza datoriilor din țările în curs de dezvoltare și politica dură a Chinei, cel mai mare importator de petrol, în ceea ce privește coronavirusul ridică, de asemenea, îngrijorări.

Statele OPEC+ au convenit să mărească producția de petrol cu 100.000 de barili pe zi pe 3 august, în ciuda faptului că președintele american Joe Biden a făcut eforturi pentru o creștere mai mare în timpul vizitei sale în Arabia Saudită. 100.000 de barili de petrol sînt consumați în întreaga lume la fiecare 86 de secunde, una dintre cele mai mici creșteri de producție înregistrate de cînd OPEC a impus cote de producție în 1982.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав