Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Prețul petrolului a crescut

25 ian. 2023,, 11:45   Economie
2037 0

Prețurile petrolului au crescut miercuri, 25 ianuarie, în condițiile în care optimismul cu privire la o redresare a cererii în China și decizia așteptată a marilor producători de petrol a compensat temerile legate de o recesiune globală, informează RBC-Ucraina cu referire la Reuters.

Țițeiul Brent a crescut în preț cu 0,3%, pînă la 86,35 dolari pe baril, după ce a scăzut cu 2,3% în sesiunea precedentă. SUA West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 0,2%, la 80,26 dolari pe baril, după ce a scăzut cu 1,8% marți.

„Așteptările că cererea de combustibil din China se va redresa în a doua jumătate a anului sînt în creștere și este probabil să susțină sentimentul pieței”, a declarat Hiroyuki Kikukawa, director general de cercetare la Nissan Securities.

Analiștii de la Bank of America Securities au spus că redeschiderea economiei chineze ar putea declanșa un val mare de cerere reprimită în următoarele 18 luni.

Din punct de vedere al ofertei, volumele ar trebui să rămînă stabile pe termen mediu, deoarece Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și aliații săi (grupul OPEC+) sînt de așteptat să-și mențină cotele de producție.


Grupul OPEC+ va susține probabil politica actuală cînd se va reuni săptămîna viitoare, au declarat marți cinci surse OPEC+, deoarece speranțele pentru o cerere mai puternică în China sînt echilibrate de îngrijorările legate de inflație și economia globală.

În octombrie, OPEC+ a decis să reducă producția cu 2 milioane de barili pe zi din noiembrie pînă în 2023, din cauza perspectivelor economice mai slabe.
Cu toate acestea, creșterea prețului petrolului a fost limitată de o creștere mai mare decît se aștepta a stocurilor de petrol din SUA.

Piețele monitorizează, de asemenea, deciziile băncilor centrale privind rata dobînzii pentru semnale suplimentare de tranzacționare.

Vă amintim că, pe 24 ianuarie, prețul petrolului a crescut la un maxim de la începutul lunii decembrie. Prețurile au fost afectate de speranța unei redresări a cererii de combustibil de la cel mai mare importator din China.

0
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?