COVID-19 în MOLDOVA

Prețul la petrol a început să scadă după o creștere record

Prețul la petrol a început să scadă după o creștere record

Prețurile mondiale la petrol, care au atins un record timp de două luni, au început să scadă, fiind în așteptarea noutăților privind negocierile comerciale dintre SUA și China.

Astfel, la 8:31 ora Kievului, futures Brent din ianuarie au ieftinit ICE Futures la Bursa de la Londra pînă la 62,36 de dolari pentru un baril, relatează segodnya.ua

În același timp, futures WTI din decembrie s-au ieftinit în New York pînă la 56,95 dolari per baril.

Reamintim că anterior, Ministerul Comerțului din China a anunțat că discuția telefonică între vicepremierului Consiliului de Stat al PRC, Liu He, și reprezentantul comercial american, Robert Lightheiser și ministrul Finanțelor, Steve Mnuchin, a avut loc „într-o manieră constructivă”. Părțile au discutat despre prima etapă a acordului comercial. Cu toate acestea, ulterior canalul CNBC a anunțat că oficialii chinezi sînt pesimiști în legătură cu acest acordul, avînd în vedere faptul că președintele american Donald Trump pare-se nu intenționează să anuleze taxele deja impuse.


Piața „este încă foarte sensibilă la riscurile privind disputa comercială”, a declarat Michael McCarthy, principalul strateg al pieței la CMC Markets din Sydney, citat de Bloomberg. Potrivit acestuia, prețurile la petrol vor rămîne sub presiune, cît timp piața va aștepta acordul dintre SUA și China.

În plus, analiștii chestionați de Bloomberg au presupus că stocurile de petrol din SUA au crescut cu 1,5 milioane de barili în săptămîna precedentă. Este de așteptat ca producția de ulei de șist să crească și luna viitoare, ceea ce de asemenea duce la scăderea prețurilor la petrol.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load