X 
Arşiţa stiri: 185
Jocurile Olimpice stiri: 144
Transnistria stiri: 1455

Prețul la motorină a scăzut pînă la cel mai mic nivel din acest an

5 iun. 11:26   Economie
6636 0

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) constată că trendul general care a început în a doua jumătate a lunii aprilie, manifestat printr-o scădere constantă a prețurilor la carburanți, ajunge să aducă cele mai mici prețuri din acest an.

Prin urmare, prețul actual la motorină înregistrează nu doar un nou minim pentru anul curent, dar și pentru o perioadă de urmărire de 11 luni consecutive.

Prețul la benzină, la fel, este într-o scădere constantă, ajungînd la valori comparabile cu cele de la începutul anului curent.

În total, valul de ieftiniri, început în luna aprilie, a generat o scădere a prețurilor atît la benzină, cît și la motorină, de aproximativ 2 lei/litru.

În condițiile date, pentru ziua de mîine, 06.06.2024, ANRE a stabilit următoarele prețuri maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard:

  • 24,47 lei/litru - pentru benzina COR 95 (- 12 bani);
  • 20,49 lei/litru - pentru motorina standard (- 10 bani).

ANRE urmărește îndeaproape evoluțiile la bursele petroliere internaționale și asigură consumatorii că actualul mecanism de stabilire a prețurilor este unul transparent și garantează corectitudine maximă atît în perioadele de creștere a cotațiilor, cît și de descreștere ale acestora.

5
4
0
3
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumul republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав