X 
Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1145

Prețul gazului în Europa a crescut

16 aug. 15:45   Economie
1330 0

La deschiderea tranzacționării de marți, 16 august, prețul gazului în Europa a sărit peste 2.450 de dolari per mia de metri cubi și acum crește cu aproximativ șase procente. Acest lucru este dovedit de datele schimbului ICE.

Gazul nu a mai fost atît de scump din luna martie a acestui an. Costul contractelor futures pentru furnizarea de gaze naturale în luna septembrie (conform indicelui TTF) este de 2.416,3 USD per mia de metri cubi, la prețul maxim a crescut la 2.463,5 USD.

Prețul gazului continuă să crească pe fondul preocupărilor continue cu privire la livrările din Rusia. De la mijlocul lunii iunie, Gazprom a redus constant pomparea prin Nord Stream, principala rută de aprovizionare cu gaz prin conducte către Europa. Comisia Europeană, în aceste circumstanțe, a propus, la rîndul său, un plan de reducere voluntară a cererii de combustibil cu 15%.

În același timp, aprovizionarea cu gaz natural lichefiat regazificat (GNL) către rețeaua europeană de transport de gaze în luna august a scăzut la minimum timp de șase luni.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав