Criza energetică stiri: 1778
Cutremure stiri: 390
Eurovision stiri: 428

Prețul de vânzare-cumpărare a terenurilor destinate construcțiilor va fi ajustat în funcție de amplasarea acestora

29 dec. 2022,, 19:45   Economie
1784 0

Parlamentul a examinat proiectul de lege care vizează prețul de vînzare-cumpărare a terenurilor destinate construcțiilor.

Prețul urmează a fi ajustat în funcție de amplasarea terenurilor.

Potrivit proiectului, se va permite aplicarea următorilor coeficienți la stabilirea prețului normativ al terenurilor libere de construcții și destinate în acest scop, altele decît cele din municipiul Chișinău: 0,7 – pentru municipiile Bălţi, Bender, Tiraspol şi 0,5 – pentru localităţile care intră în componenţa acestora; 0,6 – pentru oraşele Cahul, Căuşeni, Comrat, Edineţ, Hînceşti, Orhei, Rîbniţa, Soroca, Ungheni, Anenii Noi, Criuleni, Ialoveni, Străşeni; 0,5 – pentru celelalte oraşe; 0,1- pentru sate (comune).

Unul dintre autorii proiectului, deputata Ersilia Qatrawi, a menționat că modificările propuse vor încuraja agenții economici să investească mai mult și în localitățile mici. ”Prin acest mecanism ne dorim foarte mult să atragem investitorii străini să investească în localitățile rurale, să creăm noi locuri de muncă și să facem funcțional raportul de evaluare a terenului” a declarat deputata.

Inițiativa legislativă, care aparține unui grup de deputați din Fracțiunea parlamentară „Partidul Acțiune și Solidaritate”, a fost votată, în prima lectură, de 56 de deputați.

1
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?