Prețul căpșunilor în Moldova a scăzut

4 iun. 15:00   Economie
3753 0

În ultima săptămînă a lunii mai, prețul mediu cu ridicata la căpșuni în Moldova a scăzut cu 25%, la 30 lei/kg (1,69 dolari/kg).

Mulți operatori din sectorul fructelor din țară au legat scăderea bruscă a prețurilor la pomușoare și unele legume de restricțiile privind traficul auto și activitățile piețelor agroalimentare ale capitalei în legătură cu desfășurarea summitului Comunității Politice Europene în țară. Și chiar am sperat că acesta a fost un „eșec” de scurtă durată – mers pe jos și destul de obișnuit pentru această perioadă a sezonului. Cu toate acestea, speranțele oamenilor de afaceri nu s-au adeverit, comunică point.

Între timp, perioada exportului activ a pomușoarelor moldovenești încă n-a început. Și este puțin probabil ca în viitorul apropiat să urmeze calea obișnuită - către piețele din Belarus și Rusia. Iar piața din România vecină este încă axată pe vînzarea de căpșuni autohtone. Compoziția varietală a căpșunilor românești, conform observațiilor specialiștilor Pomușoarele Moldovei, este însă relativ îngustă. Acest lucru deschide oportunități pentru furnizorii de pomușoare din Moldova, dar puțin mai tîrziu.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?