COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Arena Chișinău, subiect de discuție pentru Dodon și ambasadorul Turciei

Arena Chișinău, subiect de discuție pentru Dodon și ambasadorul Turciei

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întîlnire de lucru cu ambasadorul Turciei în țara noastră, Gyrol Sökmensüer, la care oficialii au discutat despre dezvoltarea relațiilor bilaterale, a remarcat necesitatea activării lor în cele mai importante domenii, ca parte a unui parteneriat strategic între țările noastre, transmite Noi.md.

Potrivit serviciului de presă al șefului statului, Igor Dodon a mulțumit ambasadorului turc că a contribuit în mod activ la aprofundarea dialogului moldo-turc și a exprimat recunoștință conducerii turce pentru implementarea mai multor proiecte socio-culturale și de infrastructură în Republica Moldova, în special în autonomia găgăuză.

În acest sens, Igor Dodon a lăudat eforturile partenerilor turci, care finalizează proiectarea reconstrucției capitale a stadionului de fotbal din Comrat. Obiectul va corespund tuturor standardelor internaționale și este construit datorită unui acord personal între bașcanul autonomiei Irina Vlah și președintele turc, Regep Tayyip Erdogan, în 2018.


În plus, părțile au discutat despre complexul sportiv multifuncțional Chișinău Arena, programat să fie deschis în luna octombrie.

"Consider că aceast obiect, care nu are asemănare, este necesar pentru țara noastră, de aceea noi facem tot posibilul să finalizăm lucrările de construcție și să dăm în exploatare complexul", a spus președintele.

La finalul discuției, părțile au vorbit despre posibilitatea de a organiza o întîlnire bilaterală cu Erdogan la sfîrșitul lunii septembrie, în cadrul Adunării Generale a ONU de la New York.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load