Președintele cere aprobarea unei noi legi cu privire la comerțul intern

Președintele cere aprobarea unei noi legi cu privire la comerțul intern

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a vizitat combinatul de carne ”Basarabia Nord” din Bălți, una din cele mai cunoscute întreprinderi în domeniul industriei alimentare din Moldova, scrie Noi.md.


Într-o postare pe pagina sda de facebook, șeful statului a menționat că combinatul și-a început activitatea în anul 1944 de la producerea a cîtorva feluri de salam și a cărnii de pasăre. Ulterior întreprinderea a fost modernizată, și-a mărit volumul de producție, inclusiv datorită instalării unei camere frigorifice cu capacitatea de păstrare de 3 mii de tone.


”Astăzi “Basarabia Nord” are un colectiv de circa 350 de oameni care produc 20 de tone de mezeluri într-un singur schimb.
În ultimii doi ani întreprinderea înregistrează creșterea veniturilor, prilej cu care am felicitat conducerea și angajații combinatului”, scrie Dodon


În cadrul discuției cu conducerea întreprinderii șeful statului a semnalat problema privind refuzul rețelelor mari de magazine din țară de a include producția autohtonă pe rafturile magazinelor impunînd să fie redus prețul producției cu circa 30-40%.


”Am menționat că voi pleda pentru aprobarea unei noi legi cu privire la comerțul intern și vom depune toate eforturile pentru protejarea producătorului autohton. Le-am urat angajaților și conducerii întreprinderii succes în continuare”, a conchis președintele în postarea sa.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load