COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Președintele a cerut informații despre posibilele scheme privind reexportarea mărfurilor prin Moldova

Președintele a cerut informații despre posibilele scheme privind reexportarea mărfurilor prin Moldova

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a cerut Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului detalii despre posibilele scheme de reexportare a mărfurilor prin Moldova în Rusia prin acordarea de certificate privind originea moldovenească a produselor din alte țări.

Șeful statului a anunțat astăzi despre acest lucru după încheierea ședinței Consiliului Suprem de Securitate.

"Avem unele informații cu privire la acest lucru. Volumul nu este atît de mare. Dar, de exemplu, în acest an în Moldova au fost importate 4 000 de tone de mere, pe cînd noi avem mere mai mult decît suficient. Noi am exportat în Rusia 160 mii tone de mere. Vreau să știu dacă este vorba despre "băieții deștepți" care erau pînă acum la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor și Ministerul Agriculturii și care emiteau certificate privind originea moldovenească pentru ca produsele din alte țări să ajungă pe piețele din Rusia sau din alte țări”, a spus el.


Igor Dodon a menționat, de asemenea, că aceasta este o problemă de importanță strategică, deoarece amenință posibilitatea de a exporta produsele noastre pe acele piețe care nu demult s-au redeschis pentru Moldova.

Președintele a subliniat că la ședința Consiliului Suprem de Securitate a fost discutată problema reexportului ilegal de mărfuri, în principal de mere, din țări terțe către Federația Rusă prin teritoriul Republicii Moldova și cu certificate de origine moldovenească emise cu încălcări de către organele noastre autorizate.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load