AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 464 358  Au ieșit 376 787​  Au rămas 86 251     Mai multe detalii
Eurovision stiri: 400
Transnistria stiri: 906
Criza energetică stiri: 729

Premierul cere instituțiilor publice să facă achiziții prin sistemul electronic

25 ian. 2018,, 10:50   Economie
3269 0

Prim-ministrul Pavel Filip a solicitat tuturor instituțiilor guvernamentale să facă procurările prin sistemul electronic de achiziții publice – MTender, notează NOI.md.

Vorbind la ședința Guvernului, premierul a specificat că trecerea la sistemul electronic de achiziții publice este prevăzută de Strategia de dezvoltare a sistemului de achiziţii publice pentru anii 2016-2020.

Platforma MTender a fost pusă în aplicare și testată pe parcursul anului 2017 de către Ministerul Finanțelor, inclusiv de instituții subordonate (Fiscul, Vama, Agenția Achiziții Publice), dovedindu-se a fi una foarte eficientă.

Astfel, premierul a cerut autorităților să susțină acest proiect și să facă toate procurările prin MTender. „Nu cred că trebuie să vorbesc încă o dată despre cît de importantă este transparența finanțelor publice și să dovedim tuturor ca finanțele publice sînt cheltuite cu multă chibzuială”, a spus Pavel Filip.

În prezent, 48 de instituții de stat și companii participă deja la licitații prin intermediul sistemului electronic. Deocamdată, platforma acoperă achizițiile de valoare mică, de pînă la 80 de mii de lei fără TVA, iar în anul curent spectrul de achiziții publice care vor putea fi efectuate va fi extins pînă la 80% din toate tipurile de achiziții.


0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce este familia?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав