X 
Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1666

Precizări cu privire la indexarea depunerilor populației la Banca de Economii

6 feb. 2020,, 08:15   Economie
3768 0

Guvernul a aprobat modificări în Regulamentul privind indexarea și modul de plată a sumelor indexate pentru drepturile bănești ale cetățenilor în BEM.

Una din prevederi se referă la modul de plată a sumelor indexate pentru cazurile când depunerile au fost lăsate moștenitorilor. Aceste sume vor fi plătite de către ÎS „Poșta Moldovei”, în baza cererii depuse, conform graficului anunțat de Guvern pentru indexări, transmite IPN.

Prin modificările operate, Guvernul împuternicește Poșta Moldovei nu doar să achite sumele indexate, dar și să le calculeze în cazul în care există mai mulți moștenitori. Acest lucru se va face în baza cererii moștenitorului, la care se va anexa certificatul de moștenire sau copia legalizată notarial a certificatului de moștenire.

În 2019, potrivit deciziei Guvernului, au primit sumele indexate deponenții BEM născuți pînă în 1981, pentru prima etapă de indexare, și cei născuți pînă în 1947, pentru etapa doua de indexare.

Indexarea depunerilor populație la Banca de Economii a început în 2003. Legea prevede indexarea, la prima etapă a primei mii de ruble a soldului cumulativ la toate conturile deținute de un deponent în raport de 1 rublă: 1 leu. În etapa a doua, soldul ce depășește prima mie de ruble este indexat în raport de 2,5 ruble: 1 leu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий