X 
Criza energetică stiri: 1748
Cutremure stiri: 282

Potențialul investițional și de afaceri al Moldovei în sectorul IT a fost promovat la Skolkovo

27 sep. 2021,, 11:45   Economie
2125 0

Consilierul economic al Ambasadei R. Roldova în Rusia, Eugeniu Chistol, a prezentat oportunitățile de investiții și afaceri în sectorul tehnologiei informației (IT) din Republica Moldova, în cadrul ședinței Asociației Internaționale pentru Dezvoltare Economică care s-a desfășurat pe platforma ”Hadassah Medical Moscow” de pe teritoriul Centrului Inovațional „Skolkovo” din Moscova, transmite Noi.md

După cum a anunțat Ambasada Republicii Moldova în Rusia, printre numeroasele aspecte atractive ale sectorului, prezentarea a cuprins descrierea facilităților pe care le oferă Republica Moldova în calitate de destinație IT, nivelul competitiv de impozitare în spațiul regional, precum și modelul de succes unic al Parcului pentru Tehnologia Informației „Moldova IT Park”.

„Republica Moldova oferă facilități de care pot beneficia potențialii investitori și parteneri de afaceri. Sectorul IT este unul dintre cele mai dinamice sectoare ale economiei naționale. Volumul exporturilor de servicii IT actualmente depășește volumul exporturilor produselor tradiționale ale țării, precum vinurile. Încurajăm potențialii investitori să dezvolte și să promoveze soluții digitale în Repubica Moldova. Parcul pentru Tehnologia Informației „Moldova IT Park” oferă regim fiscal special pentru companiile înregistrate în cadrul parcului, care include impozitul unic de 7% din venitul din vînzări care încorporează majoritatea impozitelor și taxelor datorate statului”, a punctat diplomatul.

Valorificînd activ platforma evenimentului, prezentarea a impulsionat un interes sporit din partea participanților la eveniment, în context fiind abordate perspectivele și căile de intensificare a cooperării.

Printre participanții ședinței s-au numărat mai mult de 150 de persoane, printre care Ambasadori și Miniștri plenipotențiari, atașați comerciali, reprezentanți ai mediului de afaceri local și internațional, reprezentanți ai fondurilor investiționale și investitori privați.


Promovarea oportunităților de investiții și afaceri în sectorul IT din Republica Moldova a avut loc ca rezultat a convorbirii diplomatului cu reprezentantul Asociației din data de 10 august curent, fiind în concordanță cu obiectivele diplomației economice privind atragerea investițiilor, inovației digitale și a companiilor din sectorul IT de peste hotare în Republica Moldova, precum și facilitarea formării parteneriatelor reciproc avantajoase în domeniu.

Asociația Internațională pentru Dezvoltare Economică este o entitate necomercială de specialitate corporativă, reprezentând platforma de dialog între companii și investitori interesați de realizarea proiectelor economice comune. Membrii și partenerii Asociației sunt reprezentanți ai comunității de afaceri regionale și internaționale din 30 de țări, axate pe dezvoltarea unor relații economice reciproc avantajoase pe piețele interne și internaționale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий