X 

Potențialul economic al Găgăuziei, prezentat la forumul de investiții de la Soci

15 feb. 2018,, 15:30   Economie
3417 0

Atractivitatea investițională a Găgăuziei a fost prezentată la forumul „Soci-2018”, care se desfășoară în perioada 15-16 februarie.

La acest eveniment, la invitația părții ruse, participă o delegație din Găgăuzia, condusă de bașcanul Irina Vlah, relatează Noi.md.

Potrivit Serviciului de presă al bașcanului autonomiei, Forumul de Investiții Soci-2018 a adunat peste trei mii de participanți din toate regiunile Federației Ruse și din alte țări. În cadrul acestui forum, aproximativ 50 de regiuni din Rusia și-au prezentat expozițiile.

Autonomia găgăuză a prezentat, de asemenea, un stand propriu dedicat oportunităților de investiții ale autonomiei.

La deschiderea Forumului, cu direcțiile promițătoare ale economiei Găgăuziei participanții la eveniment au fost familiarizații de către primul adjunct al bașcanului Vadim Ceban. El a comunicat informația despre legislația investițională a Găgăuziei, prezentînd și avantajele platformelor industriale de la Comrat, Ceadîr-Lunga și Vulcănești, care să permită comerțul atît pe piața occidentală, cît și pe piața de Est.


Expoziția Forumului este o platformă unică pentru promovarea și dezvoltarea proiectelor regionale de investiții. Evenimentul este organizat de Fundația Roskongress.

Conducerea autonomiei găgăuze participă la forumul „Soci-2018” la invitația viceprim-ministrului rus Dmitri Rogozin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?