Coronavirus stiri: 8130
Obiectiv european stiri: 326
Criza energetică stiri: 933

Popșoi, răspuns celor care trimit președinta la Moscova să negocieze cu Gazprom

5 aug. 16:44   Economie
2999

„Pentru a obține gaz mai ieftin de la ruși, Republica Moldova trebuie să susțină războiul Rusiei împotriva Ucrainei”. Reacția aparține deputatul PAS, Mihai Popșoi, după mai multe solicitări la adresa conducerii țării de a merge la Moscova pentru a negocia un contract nou la gaz. În opinia sa, condiția obținerii unui preț mai mic pentru gazul rusesc astăzi e este susținerea operațiunii militare din Ucraina.

„Aud tot mai des opinia că conducerea țării trebuie să meargă la Moscova să obțină un preț mai mic la gazele naturale. Trebuie să înțelegem cu toții: pentru a obține gaz mai ieftin de la ruși, Republica Moldova trebuie să susțină războiul Rusiei împotriva Ucrainei.

Noi nu putem face așa ceva. Ne vom mobiliza, ne vom solidariza și vom rezista. În sezonul rece, Guvernul va oferi sprijin cetățenilor pentru care povara acestui preț va fi prea mare.

Prețul înalt plătit pentru gaz este și prețul pe care îl plătim pentru neadmiterea atragerii Republicii Moldova în acest război tragic.

Împreună vom trece de iarna care vine. Nu va fi ușor, dar vom rezista - și vom rămîne oameni”, a scris Popșoi, pe Facebook.


De menționat că țări precum Ungaria primesc gazele naturale la un preț mult mai mic asta deși aceștia nu au susținut public operațiunea militară din Ucraina, însă și-au manifestat dezacordul față de sancțiunile impuse Federației Ruse.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав