Puterea stiri: 7333
Criza energetică stiri: 1107

Popșoi, despre compensarea pentru gaz în timpul iernii: „Dacă este necesar, vom găsi resurse”

20 iun. 16:09   Economie
1559 0

Vicepreşedintele Partidului Acţiune şi Solidaritate, Mihail Popsoi, le-a promis cetăţenilor Moldovei că, în cazul repetarii tarifelor mari la gaze în iarna viitoare, Guvernul va găsi resurse pentru plata despăgubirilor.

El a anunțat acest lucru în emisiunea „ Главный вопрос c Юлией Федоровой”, relatează Noi.md.

Potrivit deputatului, conflictul militar a fost vinovat de inflație în Moldova:

„Ne-am bucura doar să avem șansa de a îmbunătăți prețul – în acest stadiu avem un contract pe cinci ani. Desigur, ne-am dori ca acest preț să fie mai mic. Probabil că pe unii cetățeni nu i-ar deranja dacă gazul ar fi aproape gratuit, asa cum este și cu Transnistria.

Mulți cetățeni subliniază că în Transnistria mai totul este gratuit, aproape cade din cer. Dar oamenii uită de datoria de opt miliarde, care cade pe Moldovagaz. Acest lucru îngreunează procesul de discuție.


Desigur, orice cetățean al Republicii Moldova și guvernul ar dori să îmbunătățească acest contract, dar întrebarea este cît de realist este acesta, ținînd cont de poziția Federației Ruse? Vom încerca să ne facem auziți.

În ceea ce privește despăgubirile, îi pot asigura pe cetățenii Moldovei că, din moment ce am găsit bani iarna trecută într-o situație foarte grea – peste trei miliarde de lei, deci iarna viitoare, dacă va fi nevoie, și cel mai probabil va fi nevoie de a ajut cetățenii, în special pe cei săraci, să treacă de această perioadă grea de iarnă, cînd se cheltuiește mult mai mult cu încălzirea – vom găsi resurse”.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав