TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Polonia va transmite Moldovei experiența sa în testarea la stres a sistemului bancar

Polonia va transmite Moldovei experiența sa în testarea la stres a sistemului bancar

Polonia va împărtăși cu Republica Moldova experiența sa în testarea la stres a sistemului bancar, transmite Noi.md.


Astfel, în perioada 19-21 august, experți de la Banca Națională a Moldovei (BNM), și anume Direcția de stabilitate financiară a instituţiei, vor vizita Polonia pentru a cunoaşte experiența țării în testarea la stres a sistemelor bancare.


Programul de vizită va acoperi diverse aspecte ale riscurilor abordate în noul cadru de reglementare normativ-juridică, în conformitate cu Directiva privind cerințele de capital și Pachetul privind cerințele de capital (CRD IV / CRR).


Banca Națională a Poloniei își va împărtăși experiența și principalele probleme în procesul de construire a instrumentelor analitice, în special la alegerea datelor inițiale, dezvoltînd un model macroprudențial, adică un model care vizează reducerea riscului financiar general și determinarea scenariilor de testare la stres.


Scopul principal al vizitei de studiu este de a ajuta reprezentanții BNM să-și îmbunătățească capacitățile analitice și să dezvolte un instrument util pentru obiectivele macroprudențiale și identificarea riscului sistemic.


Evenimentul este organizat de Instrumentul de asistență tehnică și schimb de informații al Comisiei Europene (TAIEX) în cooperare cu Banca Națională a Poloniei.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load