Cazul Șor stiri: 599

Polonia studiază posibilitățile de extindere a afacerilor în R. Moldova

24 ian. 2022,, 17:30   Economie
2380 1

Investitorii polonezi evaluează posibilităţile de extindere a afacerilor lor în Republica Moldova şi caută locuri potrivite pentru activităţi de producţie, transmite Noi.md cu referire la stiri.md.

După cum a comunicat Serviciul de presă al Ministerului Economiei, acest lucru a fost discutat la întîlnirea unui grup de reprezentanţi ai mediului de afaceri polonez cu ministrul Economiei, Sergiu Gaibu.

La întîlnire au participat, în special, reprezentanţi ai conducerii grupului polonez Fasing- unul dintre liderii mondiali în producerea lanţurilor şi echipamentelor utilizate în diferite industrii, în special în cea a mineritului şi Volta, interesată de dezvoltarea aplicaţiilor informatice şi componente pentru construcţia parcurilor fotovoltaice. Delegaţia poloneză este condusă de consulul onorific al Republicii Moldova în Polonia, Pavel Scura.

Aceştia şi-au exprimat speranţa că afacerea lor în Moldova va avea succes, menţionînd că în acest caz alţi potenţiali parteneri polonezi le-ar putea urma exemplul.

Potrivit Ministerului Economiei, în Moldova activează 92 de companii cu capital polonez, iar volumul lor total de investiţii depăşeşte 227 de milioane de lei. În ceea ce priveşte capitalul investit, Polonia se află pe locul 15 printre principalii investitori din Republica Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?