X 
Criza energetică stiri: 1551
Cutremure stiri: 275
Preşedintele stiri: 3384

Poisic: „Problema principală în Moldova este lipsa unui concept pentru relansarea industriei”

28 sep. 18:15   Economie
1255 0

Declarația o face doctorul în economie Mihail Poisic în marja celei de-a III-a Conferințe internaționale „Fundamentele dezvoltării durabile și viitorului sigur al Republicii Moldova”.

„Autoritățile noastre sînt orientate doar către Occident, dar acesta din urmă nu este interesat ca întreprinderile noastre să lucreze cu valoare adăugată mare. Ei acolo nu au nevoie de concurenți. Exportăm în UE produse din materii prime furnizate de clienți, fabricate conform documentelor acestora, dar știința nu se dezvoltă aici. Și în plus, materiile noastre prime merg acolo – porumb și grîu furajer, floarea-soarelui și nucile. Și în cantități mici vin, zahăr, ulei și sucuri concentrate.

Poisic atrage atenția asupra celui mai important lucru: pentru a revigora producția, este nevoie de o piață de încredere. Și o astfel de piață există, în Est. Rusia ne poate sprijini cu investiții și pregătirea personalului, dar autoritățile moldovenești nu vor acest lucru.

„Pentru a relansa industria, avem nevoie de un program, de un concept, care nu există. Iar Moldova este sortită degradării intelectuale. Pentru că cea mai tînără și aptă generație, educată, părăsește țara pentru totdeauna, pentru că nu are viitor aici.”

Participanții la conferință au discutat despre amenințările și riscurile de natură economică, umanitară și militaro-politică cu care se confruntă Moldova astăzi și care necesită o atenție sporită din partea societății și autorităților moldovenești.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав