COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 934 281   INFECTAȚI 363 110(+677)   TRATAȚI 347 118      DECESE 9090(+21)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3014

Poisic: "Moldova nu are un viitor economic eficient fără o alianță cu Rusia"

19 oct. 14:45   Economie
1901 2

Moldova nu are un viitor real, eficient din punct de vedere economic fără o alianță cu Rusia și, de aceea este extrem de importantă consolidarea relațiilor economice moldo-ruse.

Această opinie a fost exprimată pentru eNews de doctorul în economie, Mihail Poisic, comentînd decizia președintelui PSRM, Igor Dodon, de a părăsi parlamentul și funcția sa din partidul și să conducă o nouă organizație - "Asociația Moldo-rusă a Oamenilor de Afaceri", fondatoarea căreia este asociația "Delovaia Rossia", informează Noi.md.

"Igor Dodon speră pe bună dreptate să consolideze relațiile economice moldo-ruse. Căci toți oamenii normali înțeleg că Moldova nu are un viitor real, eficient din punct de vedere economic fără o alianță cu Rusia. Timp de trei decenii, Republica și-a distrus catastrofal potențialul științific-de producție. Astăzi, mărfurile moldovenești cu valoare adăugată mai mult sau mai puțin și produsele high-tech nu nu au nici o perspectivă competitive în Occident, care, la rîndul său, nu are deloc dornința să investească în producția moldovenească înalt tehnologizată, creînd astfel din țara noastră un concurent suplimentar", a spus Mihail Poisic.

El crede că Igor Dodon înțelege perfect toate acestea și speră să facă ceva mai concret pentru relațiile economice ruso-moldovenești.

"Și cooperarea economică cu Occidentul este necesară Moldovei, chiar dacă pentru republică aceasta constă doar în exporturi, o jumătate din care o reprezintă produsele din materii prime, iar două treimi din cealaltă jumătate - grîu furajer, porumb, floarea soarelui și nuci, adică materii prime primitive. Dar piața reală, tradițională și încă foarte promițătoare pentru Moldova este în est", a spus doctorul în economie.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X