TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Platforma "DA" propune moratoriu pe „controlul de stat” asupra companiilor mici și mijlocii

Platforma "DA" propune moratoriu pe „controlul de stat” asupra companiilor mici și mijlocii

Deputații Partidului Demnitate și Adevăr (PPDA) vin cu un proiect de lege care prevede aplicarea imediată a unui moratoriu pe „controlul de stat” asupra companiilor micro, mici și mijlocii.


Anunțul a fost făcut astăzi de către deputatul Alexandru Slusari.


„Moratoriul va fi aplicat pentru cel puțin un an bugetar. Este o măsură de sprijin pentru businessul mic și mijlociu. Sub incidența acestui moratoriu vor cădea 99 la sută de întreprinderi, care au pînă la 249 de angajați, cu cifra anuală de afaceri și valoarea activă de pînă la 50 de milioane de lei. În toate statele civilizate prosperitatea țării este în strînsă legătură cu independența businessului mic și mijlociu”, a declarat parlamentarul, relatează Noi.md cu referire la tv8.md.


În anul 2018, numărul companiilor micro, mici și mijlocii a constitui 55,7 mii sau 99 la sută din numărul total de întreprinderi. Numărul salariaților care au activat a constituit circa 328 de mii de persoane.


„Conform practicilor abuzive din anii precedenți, constatăm că Guvernul încasează sute de milioane de lei amenzi și penalități în situația în care afacerile mici și mijlocii abia de se mențin. Astfel, în proiectul bugetului de stat pentru anul 2020, sînt planificate 367 de milioane de lei venituri din amenzi și sancțiuni. Aportul și intervenția autoritățile statale la dezvoltarea întreprinderilor micro, mici și mijlocii rămîn a fi rapoarte false doar pe hîrtie. De facto, însă, antreprenorii sînt jefuiți în mod barbar de către stat”, afirmă deputații Platformei DA.


Veniturile din vînzări ale întreprinderilor mici și mijlocii în această perioadă au însumat puțin peste 144 de milioane de lei, sau 40 la sută din veniturile din vînzări în total pe economie.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load