Cazul Șor stiri: 599

Planurile autorităților privind dezvoltarea Aeroportului Mărculești

5 ian. 2018,, 17:10   Economie
7313 0

Aeroportul Mărculești poate deveni un important centru logistic internațional, care va facilita schimbul de bunuri și servicii între Europa, Asia, Africa și Orientul Mijlociu.

O declarație în acest sens a făcut Iulia Costin, secretarul general de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii (MEI), care a efectuat o vizita de lucru la Întreprinderea de Stat Aeroportul Internațional Liber „Mărculești”.

În cadrul vizitei ea a discutat despre prioritățile de renovare a infrastructurii aeroportuare, situația economica-financiară, atragerea rezidenților în Zona Economică Liberă, precum și dificultățile cu care se confruntă Aeroportul Mărculești, relatează NOI.md.

Iulia Costin a menționat că Aeroportul Internațional Liber „Mărculești” este amplasat într-o zonă geografică ce permite transformarea Aeroportului într-un centru marfar internațională ce va facilita schimbul de bunuri și servicii dintre Europa, Asia, Africa și Orientul Mijlociu.

Totodată, condițiile economice preferențiale, permit rezidenților Zonei Economice Libere Aeroportul Internațional Mărculești desfășurarea activităților fără aplicarea restricțiilor tarifare și netarifare ale regimului vamal, a accentuat secretarul general de stat.


Referindu-se la situația economico-financiară, Iulia Costin a subliniat că Aeroportul Mărculești a rezistat dificultăților economice întîmpinate în ultima perioadă și colaborează intens cu partenerii de dezvoltare, identificînd potențiali investitori pentru dezvoltarea Aeroportului Internațional și ca potențiali rezidenți ai Zonei Economice Libere.

Ghenadie Mînăscurtă, administrator al Aeroportului „Mărculești”, a comunicat că, pe parcursul activității sale, Aeroportul a reușit să restabilească infrastructura prin repararea și modernizarea acesteia, în conformitate cu cerințele internaționale. În același timp, întreprinderea a instruit și perfecționat personalul necesar asigurării deservirii tehnice și de reparație a navelor conform standardelor internaționale pe domeniul dat de activitate.

În contextul majorării volumului de mărfuri ce tranzitează Republica Moldova, Iulia Costin a specificat că Ministerul Economiei și Infrastructurii va acorda suport privind modernizarea conexiunii feroviare pentru ca beneficiarii de servicii ale Aeroportului „Mărculești” să aibă acces la toate tipurile de transport.

Aeroportul „Mărculeşti” este situat la şase kilometri de oraşul Floreşti şi la 150 de kilometri de Chişinău. A fost fondat în ianuarie 2004 pe baza unei foste unități militare sovietice, avînd în prezent destinație civilă. Aeroportul are drept scop dezvoltarea transporturilor aeriene, serviciilor aeronautice, producerea industrială orientată spre export şi o activitate comercială externă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?