X 

„Planul de iarnă” pentru buna desfășurare a sezonului de încălzire

10 sep. 14:00   Economie
6094 0

Autoritățile moldovenești au aprobat un "plan de iarnă", care prevede un șir de măsuri privind buna desfășurare a sezonului de încălzire, a declarat secretarul de stat de la Ministerul Energiei, Constantin Borosan.

Oficialul a mai spus că sînt pregătite măsuri de atenuare a unor eventuale situații excepționale, care vor fi monitorizate de mai multe comisii interministeriale.

„Tot ce înseamnă infrastructura energetică, trebuie să fie reparațiile curente înainte de sezon, piese de schimb, să fie depozitate suficient în cazul în care intervin diverse situații, combustibili de rezervă și alte 20 de măsuri de atenuare în cazul în care intervine o situație excepțională, inclusiv utilizarea gazelor naturale din stocuri”.

Potrivit secretarului de stat, Moldova are asigurate stocuri de gaze naturale în depozitele din România și Ucraina, iar acestea continuă să fie suplinite, notează Noi.md cu referire la radiomoldova.

Constantin Borosan a mai menționat și planul național integrat privind energia și clima, la care autoritățile lucrează în prezent. Potrivit lui, acest document va justifica țintele de dezvoltare pe termen lung a Republicii Moldova în ceea înseamnă energie regenerabilă, eficiență energetică, emisiile de gaze și de seră, infrastructura energetică.

2
7
1
1
20

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?