COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Pînă în prezent au fost finanțate peste 200 de afaceri ale tinerilor

Pînă în prezent au fost finanțate peste 200 de afaceri ale tinerilor

Prin intermediul Programului „Facilitatea de Creditare a Tinerilor”, lansat în anul 2019 de Ministerul Finanțelor, au fost finanțate pînă în prezent 217 afaceri ale tinerilor antreprenori, în sumă totală de 135,7 milioane lei.

În primul semestrul al anului 2020 au fost creditate 70 de sub-proiecte în valoare de 40,88 milioane lei. Programul deja s-a extins în 33 de raioane ale țării și are acoperire națională prin filialele a 8 institutii financiare participante partenere.

Ratele promoționale de recreditare sînt fixe atît pentru instituțiile financiare participante, cît și pentru beneficiarii finali, pentru toată perioada de acțiune a sub-împrumuturilor. Ratele de credit nu vor depăși 6,5 la sută anual pentru beneficiarii finali de sub-proiecte finanțate de băncile intermediare, care își asumă toate riscurile legate de recreditare.


Reamintim că, fondurile de finanțare pentru Programul „Facilitatea de Creditare a Tinerilor” au fost suplinite în anul 2020 cu 100 milioane lei. Programul are scopul de a susține tinerii antreprenori în capitalizarea inițială a afacerilor sale private, de a crea noi locuri de muncă, ținînd cont de necesitatea acordării sprijinului suplimentar acestora prin reducerea dobînzilor la creditele noi contractate prin băncile comerciale.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load