Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Petrolul se scumpește din nou

4 aug. 2022,, 10:45   Economie
2515 0

Prețurile petrolului au crescut joi, 4 august, deoarece îngrijorările legate de oferte au provocat un salt față de minimele de mai multe luni atinse în sesiunea precedentă. Contractele futures marca Brent au crescut cu 0,4%, pînă la 97,20 dolari pentru un baril, în timp ce contractele futures marca WTI au crescut cu 0,5%, pînă la 91,15 dolari/baril.

Despre acest lucru a anunțat RBC-Ucraina cu referire la Reuters.
Ambele contracte au scăzut pînă la cel mai scăzut nivel din februarie în sesiunea precedentă, după ce OPEC+ a acceptat să mărească producția de petrol cu 100.000 de barili pe zi, ceea ce reprezintă aproximativ 0,1% din cererea globală de petrol.

"OPEC+ a fost de acord să crească producția cu 100.000 de barili pe zi în septembrie, ceea ce este mult mai puțin față de producția din lunile anterioare. Piața globală a energiei se confruntă în continuare cu o lipsă de oferte", a declarat Leon Lee, analist la CMC Markets.

El a adăugat că prețurile petrolului WTI "probabil vor fluctua" între 90 și 100 de dolari per baril.
În ajunul întîlnirii, OPEC+ și-a redus prognoza privind deficitul de pe pieța petrolului în acest an cu 200.000 de barili pe zi, pînă la 800.000 de barili pe zi.

"Se pare că OPEC+ se împotrivește îndemnurilor de a crește producția, deoarece perspectivele cererii de petrol continuă să se înrăutățească. Lumea luptă cu criza energetică globală care continuă și nu va primi niciun ajutor din partea OPEC+", a declarat Edward Moy, analist Senior la OANDA.


Potrivit acestuia, prețurile la țiței ar trebui să găsească un sprijin puternic în jurul nivelului de 90 USD și, în cele din urmă, vor reveni la nivelul de 100 USD pe baril, chiar și în condițiile accelerării scăderii economice globale.

Perspectivele cererii de petrol au fost umbrite de temerile crescînde ale unei recesiuni economice în Statele Unite și Europa, de o criză a datoriilor în țările emergente și de politicile stricte față de COVID-19 în China, cel mai mare importator de petrol din lume.

Stocurile de țiței în SUA, de asemenea, au crescut în mod neașteptat săptămîna trecută, deoarece exporturile au scăzut, iar rafinăriile au redus producția, în timp ce stocurile de benzină au crescut, de asemenea, în mod neașteptat, din cauza scăderii cererii.

Cu toate acestea, sprijinind prețurile joi, Caspian Pipeline Consortium (CPC), care Leagă cîmpurile petroliere din Kazahstan cu portul rus de la Marea Neagră Novorossiysk, a declarat că livrările au scăzut în mod semnificativ, fără a oferi cifre.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?