X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Petrolul se scumpește: ce a influențat prețurile mondiale

21 dec. 2022,, 12:30   Economie
2016 0

Prețurile petrolului de miercuri, 21 decembrie, au crescut ușor.

O scădere mai mare decît se aștepta a stocurilor de țiței din SUA a compensat îngrijorările cu privire la creșterea cazurilor de COVID-19 în principalul importator de petrol din China, relatează RBC-Ucraina cu referire la Reuters.

Contractele futures pe Brent au crescut cu 0,1%, pînă la 80,06 dolari pe baril, în timp ce contractele futures din SUA West Texas Intermediate (WTI) au crescut cu 0,1%, pînă la 76,27 dolari.

Stocurile de țiței din SUA au scăzut cu aproximativ 3,1 milioane de barili în săptămîna pînă la 16 decembrie, potrivit Institutului American de Petrol.

„Reducerea mai mare decît se aștepta a stocurilor de petrol a fost optimistă, deoarece problemele legate de deficitul de aprovizionare s-ar putea agrava din nou pe măsură ce China se redeschide și SUA își realizează rezerva strategică de petrol”, a declarat Tina Tang, analist la CMC Markets.


Între timp, ministrul saudit al Energiei, prințul Abdulaziz bin Salman, a spus că membrii OPEC+ exclud politica din procesul lor de luare a deciziilor, precum și din evaluările și prognozele lor. Ministrul a adăugat că decizia extrem de criticată OPEC+ de a reduce producția de petrol s-a dovedit a fi cea corectă pentru a menține stabilitatea pieței și a industriei.

Comentariile au determinat creșterea prețurilor petrolului, sugerînd că OPEC+ ar putea continua să restricționeze oferta pentru a susține prețurile petrolului, a adăugat Teng.

Cu toate acestea, îngrijorările tot mai mari cu privire la o creștere a cazurilor de COVID-19 în China, pe măsură ce țara începe să revină la politica sa strictă de zero COVID-19, a împiedicat creșterea prețului petrolului.

Abordarea țării a menținut infecția și mortalitatea în rîndul celor 1,4 miliarde de populație relativ scăzute, dar Organizația Mondială a Sănătății a numit-o nesustenabilă în acest an din cauza preocupărilor legate de impactul său asupra vieții cetățenilor și asupra economiei țării.
Importurile de petrol brut din Rusia în China au crescut cu 17% în noiembrie față de un an înainte, deoarece rafinăriile chineze s-au grăbit să primească mai multe mărfuri înaintea plafonului de preț impus de țările G-7 pe 5 decembrie. Această creștere a făcut din Rusia cel mai mare furnizor de petrol al Chinei, înaintea Arabiei Saudite.

Vă amintim că prețurile petrolului au crescut pe 20 decembrie pe fondul slăbirii dolarului și SUA intenționează să reînnoiască rezervele de petrol.

2
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?