Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Petrolul se ieftinește pentru a patra zi la rînd

10 noi. 2022,, 12:45   Economie
1895 0

Prețurile petrolului, joi, 10 noiembrie, sînt în scădere pentru a patra zi consecutiv.

Comercianții așteaptă cu nerăbdare datele privind inflația din SUA, care ar putea oferi direcție pentru creșterea ulterioară a ratei dobînzii, relatează RBC-Ucraina cu referire la Reuters.

Futurile pentru țițeiul Brent au scăzut cu 0,2%, pînă la 92,49 dolari pe baril. Contractele futures pentru țițeiul West Texas Intermediate (WTI) au scăzut cu 0,2%, pînă la 85,63 dolari pe baril.

Prețul țițeiului Brent a scăzut cu peste 6% în această săptămînă, în timp ce prețul țițeiului WTI a scăzut cu mai mult de 7%.

Centrul de producție din Guangzhou, un oraș cu 19 milioane de locuitori, a raportat joi peste 2.000 de cazuri noi de COVID-19, cel mai grav focar din oraș de pînă acum. Miercuri, milioane de rezidenți au primit ordin să fie testați pentru COVID-19, iar o zonă urbană a fost închisă, deoarece cazurile localizate în China au atins cel mai ridicat nivel din 30 aprilie.


Datele IPC din SUA vor fi publicate joi mai tîrziu și se așteaptă să arate o încetinire a inflației atît lunar, cît și anual. Acest lucru ar putea duce la reducerea volumului majorării planificate a ratei dobînzii de către Rezerva Federală a SUA, ceea ce ar fi considerat pozitiv pentru creșterea economică și cererea de petrol.

Prețurile au fost, de asemenea, sub presiune după raportările privind o creștere semnificativă a stocurilor de țiței din SUA, miercuri.

Analistul Commonwealth Bank Vivek Dhar estimează că țițeiul Brent va avea o medie de aproximativ 95 de dolari pe baril în al patrulea trimestru, pe măsură ce piețele petroliere se înăspriră după interzicerea planificată de Uniunea Europeană a importurilor de petrol rusesc pe mare din 5 decembrie, ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?