X 
Puterea stiri: 7333
Criza energetică stiri: 1093

Petrolul se ieftinește pentru a patra zi la rînd

25 iul. 14:30   Economie
1585 0

Prețurile petrolului au scăzut luni, 25 iulie, continuînd recent o serie de pierderi din cauza temerilor că o creștere așteptată a ratelor dobînzilor din SUA va diminua cererea de combustibil. Prețul petrolului a scăzut pentru a patra zi consecutiv, transmite RBC-Ucraina cu referire la Reuters.

Contractele futures pentru petrolul Brent pentru livrare în septembrie au scăzut cu 0,7%, pînă la 102,53 dolari pe baril. Futures pentru petrolul american WTI pentru livrare în septembrie au scăzut cu 0,8%, pînă la 93,93 dolari pe baril.

„Prețurile petrolului sînt sub presiune din cauza îngrijorărilor tot mai mari că creșterile agresive ale ratelor din Rezerva Federală a SUA vor încetini economia globală și vor reduce cererea de combustibil”, a declarat Tetsu Emori, directorul executiv al Emori Fund Management Inc.

Potrivit acestuia, redresarea lentă a economiei chineze afectează și dispozițiile pieței.

Contractele futures pe petrol au fost volatile în ultimele săptămîni, deoarece comercianții s-au străduit să combine posibilitatea unor noi creșteri ale ratei dobînzii, care ar putea limita activitatea economică și, astfel, ar putea diminua creșterea cererii de combustibil, cu o ofertă limitată din cauza perturbărilor în comerțul cu petrol rusesc din cauza sancțiunilor occidentale după invazia Ucrainei.


Oficialii Fed au indicat că banca centrală va crește probabil ratele cu 75 de puncte de bază la întîlnirea sa din 26-27 iulie.

China, a doua cea mai mare economie a lumii, abia a evitat o recesiune în al doilea trimestru. Creșterea PIB-ului a fost de doar 0,4% anual, din cauza blocării provocate de COVID-19, a unui sector imobiliar slab și a sentimentului prudent al consumatorilor.

Săptămîna trecută, Uniunea Europeană a declarat că va permite companiilor de stat ruse să furnizeze petrol țărilor terțe, ca parte a unei ajustări la sancțiunile convenite de statele membre săptămîna trecută, menite să limiteze riscurile la adresa securității energetice globale.

Cu toate acestea, președintele Băncii Centrale a Rusiei, Elvira Nabiullina, a declarat vineri că Rusia nu va furniza petrol țărilor care au decis să impună un plafon de preț pentru petrolul lor.

După cum a raportat RBC-Ucraina, Arabia Saudită și Irak au crescut semnificativ livrările de petrol către Europa după invazia rusă a Ucrainei.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав