Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Petrolul se ieftinește

14 mar. 2023,, 13:15   Economie
2218 0

Prețurile petrolului au scăzut cu aproximativ cu 1 dolar marți, 14 martie, continuînd declinul din ziua precedentă, deoarece prăbușirea Silicon Valley Bank a zguduit piețele bursiere și a provocat îngrijorări cu privire la o nouă criză financiară.

Despre acest lucru a anunțat RBC-Ucraina cu referire la Reuters.

Contractele futures pentru petrolul Brent au scăzut cu 1,1%, pînă la $79.90 pe baril. Contractele futures pentru petrolul american West Texas Intermediate (WTI) au scăzut cu 1,1%, pînă la 73,93 dolari pentru un baril. Luni, petrolul Brent a scăzut pînă la cel mai mic nivel de la începutul lunii ianuarie, iar WTI a scăzut pînă la cel mai mic nivel din decembrie.

Falimentul brusc al SVB Financial a provocat îngrijorări cu privire la riscurile pentru alte bănci, asociate cu creșterea accentuată a ratelor dobînzilor de către Rezerva Federală a SUA în ultimul an. Acest lucru a stîrnit speculații cu privire la faptul dacă banca centrală poae încetini ritmul înăspririi politicii monetare.

Autoritățile americane au luat măsuri extraordinare pentru a consolida încrederea în sistemul bancar după ce temerile legate de răspîndirea problemelor din cauza falimentului Silicon Valley Bank au dus la vînzarea activelor în SUA la sfîrșitul săptămânii trecute, iar autoritățile de reglementare de stat au închis Signature Bank din New York.

Potrivit lui Leon Li, analist la CMC Markets, pe lîngă tulburările legate de Silicon Valley Bank, sub presiune s-au pomenit și prețurile petrolului, din cauza semnelor unei redresări mai slabe decît se aștepta a economiei Chinei, în pofida anulării restricțiilor stricte impuse în legătură cu COVID-19.

Săptămîna trecută, Biroul de Statistică al Chinei a publicat date care arată că inflația consumatorilor din a doua cea mai mare economie a lumii a încetinit în februarie pînă la cel mai scăzut nivel pe parcursul anului, deoarece cumpărătorii au fost precauți chiar și după ce restricțiile au fost ridicate la sfîrșitul anului 2022 din cauza pandemiei.

Reamintim că prețurile petrolului au scăzut cu 4 dolari pe 13 martie, împreună cu acțiunile, deoarece prăbușirea Silicon Valley Bank a ridicat temerile izbucnirii unei noi crize financiare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?