Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Petrolul se ieftinește

14 feb. 2023,, 13:30   Economie
2261 0

Prețurile petrolului au scăzut marți, 14 februarie, după ce guvernul SUA a declarat că va elibera mai mult țiței din Rezerva Strategică de Petrol (SPR), informează RBC-Ucraina cu referire la Reuters.

Contractele futures pe petrol Brent au scăzut cu 0,8%, pînă la 85,90 dolari pe baril, în timp ce contractele futures pe petrol din SUA au scăzut cu 1,1%, pînă la 79,20 dolari pe baril.

Departamentul de Energie al SUA a declarat că va vinde 26 de milioane de barili de petrol din SPR, ceea ce ar duce probabil stocurile la cel mai scăzut nivel din 1983.

„Comercianții de energie se așteptau să audă știri despre reaprovizionarea SPR și să nu o folosească pentru provizii suplimentare”, a declarat Edward Moya, analist la OANDA.

Departamentul Energiei avea în vedere anularea vînzării pentru anul fiscal 2023, după ce administrația președintelui american Joe Biden a vîndut anul trecut un record de 180 de milioane de barili din rezervă. Dar asta ar necesita o acțiune din partea Congresului pentru a schimba mandatul.


Comercianții vor căuta indicii în datele cheie ale Indicii prețurilor de consum (IPC) din SUA pentru ianuarie, care vor fi publicate marți. Prețurile de consum din SUA au crescut în ultimele două luni, în loc să scadă așa cum se credea anterior, crescînd riscul unei inflații mai mari în lunile următoare.

„Orice date mai mari decît cele așteptate ar putea declanșa o nouă vînzare a activelor riscante, inclusiv a petrolului”, a declarat Tina Teng, analist la CMC Markets.

Îngrijorările legate de aprovizionare s-au diminuat, de asemenea, după ce Energy Information Administration a declarat că se așteaptă la o producție record în martie din cele șapte mari bazine de șist din SUA. Exporturile de țiței au fost reluate într-un port cheie din Turcia, după ce un cutremur devastator a zguduit regiunea.

„Petrolul este pe poziții de defensivă și lucrurile s-ar putea înrăutăți dacă inflația se dovedește a fi mai greu de controlat”, a spus Moya de la OANDA.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?