Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Petrolul se ieftinește

17 noi. 2022,, 10:45   Economie
1954 0

Prețurile petrolului au continuat să scadă joi, 17 noiembrie, odată cu diminuarea tensiunilor geopolitice.

În plus, o creștere a numărului de cazuri de COVID-19 în China a crescut îngrijorările cu privire la cererea celui mai mare importator de petrol din lume, relatează RBC-Ucraina cu referire la Reuters.

Contractele futures pentru țițeiul Brent au scăzut cu 1,1%, până la 91,82 dolari pe baril. Contractele futures West Texas Intermediate (WTI) au scăzut cu 1,17 dolari, sau 1,4%, la 84,42 dolari pe baril.

Miercuri, Brent a scăzut cu 1,1%, iar WTI cu 1,5% după reluarea livrărilor de petrol rusesc prin conducta Druzhba către Ungaria.

„Țițeiul a scăzut după ce NATO a răspuns la atacul cu rachete al Rusiei asupra Poloniei, în timp ce preocupările legate de cerere revin în centrul atenției pentru comercianți, pe fondul restricțiilor în curs de desfășurare a Chinei privind COVID și a unei perspective economice globale sumbre”, a declarat Tina Tang, analist la CMC Markets.


Polonia și alianța militară NATO au declarat miercuri că o rachetă care a căzut pe teritoriul Poloniei membre NATO a fost probabil trasă de un sistem de apărare aeriană ucraineană și nu de un atac rus.

„Nu se pare că asistăm la o escaladare imediată din partea rușilor, iar acest lucru a eliminat provizoriu unele riscuri de aprovizionare pe termen scurt”, a declarat Edward Moya, analist senior de piață la OANDA.

Raportul controversat al inventarului al US Energy Information Administration are, de asemenea, o greutate asupra prețurilor, a spus el.

Stocurile de țiței din Statele Unite, cel mai mare consumator de petrol din lume, au scăzut cu 5,4 milioane de barili în săptămâna încheiată la 11 noiembrie, până la 435,4 milioane de barili, a anunțat miercuri EIA, cu mult peste prognoza pentru o scădere de 440.000 de barili. Cu toate acestea, stocurile de benzină și distilate au crescut mai mult decât se aștepta.

Se așteaptă să curgă mai mult petrol în Statele Unite, deoarece TC Energy a anulat un eveniment de forță majoră pe conducta Keystone de 622.000 bbl/zi care furnizează Midwest și Coasta Golfului, reducând livrările cu 7%.

Îngrijorările continue cu privire la cererea slabă din China „mențin piețele în loc”, a spus Stephen Innes, managing partner la SPI Asset Management.
„Pe măsură ce numărul cazurilor de COVID în China continuă să crească, mai ales pe măsură ce ne apropiem de sezonul gripei, comercianții au puțin spațiu pentru a recalibra pozițiile, examinînd posibilitatea unor noi blocări în centrele dens populate, care influențează exponențial cererea de petrol mai mult decât în alte zone economice”, a spus Innes.

Numărul de cazuri de COVID în China este scăzut în comparație cu restul lumii, dar are o politică strictă de eliminare a cazurilor înainte ca acestea să se răspândească în continuare.

Comisia Națională de Sănătate din China a raportat joi 23.276 de noi cazuri zilnice de infecție cu COVID-19.

Reamintim că rafinăriile indiene se tem să cumpere petrol din Rusia după 5 decembrie, când intră în vigoare sancțiunile Uniunii Europene, în așteptarea clarității cu privire la mecanismul de plafonare a prețurilor propus de G7.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?