Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Petrolul se ieftinește

20 sep. 2022,, 13:15   Economie
2618 0

Prețurile petrolului de marți, 20 septembrie, s-au stabilizat după ce au crescut în sesiunea precedentă. Prețurile sînt împovărate de temerile că o nouă creștere a ratelor dobînzilor din SUA în această săptămînă va diminua creșterea economică, relatează RBC-Ucraina cu referire la Reuters.

Contractele futures pentru țițeiul Brent pentru livrare în noiembrie au scăzut cu 0,1%, pînă la 92,00 USD. Țițeiul american West Texas Intermediate pentru livrare în octombrie a scăzut cu 0,1%, pînă la 85,73 dolari pe baril.

Dolarul rămîne ferm sub nivelul maxim de două decenii față de principalele monede înainte de o serie de reuniuni ale băncii centrale din întreaga lume, conduse de Rezerva Federală a SUA, care probabil va crește ratele dobînzilor cu încă 75 de puncte de bază pentru a reduce inflația.

Un dolar mai puternic face ca petrolul denominat în dolari să fie mai scump pentru cumpărătorii care folosesc alte valute, iar creșterile așteptate ale ratelor au alimentat temerile că o înăsprire ar putea declanșa o recesiune globală.

„Prețurile petrolului au scăzut de la mijlocul lunii iunie, iar temerile de recesiune și creșterea mai lentă din China continuă să fie principalii factori ai scăderii în general”, a declarat Tina Teng, analist la CMC Markets.


În timp ce alte economii majore își întăresc politicile, China, al doilea cel mai mare consumator de petrol din lume, și-a lăsat marți ratele de referință ale împrumuturilor neschimbate, în încercarea de a echilibra sprijinul pentru creșterea economică lentă cu o slăbire a yuanului.

Preocupările cu privire la înăsprirea agresivă a băncii centrale continuă să creeze temeri cu privire la o „economie globală care slăbește rapid” și să afecteze prețurile petrolului, a declarat Edward Moya, analist senior de piață la OANDA, într-o notă.

Departamentul de Energie al SUA va vinde pînă la 10 milioane de barili de petrol din Rezerva Strategică de Petrol pentru livrare în noiembrie, prelungind perioada de timp pentru un plan de vînzare a 180 de milioane de barili de petrol din rezerve pentru a limita prețurile combustibililor.
Prețurile mai mari ale petrolului din acest an reduc cererea. Călătoriile cu mașina din SUA au scăzut cu 3,3% în iulie față de un an în urmă, scăzînd pentru a doua lună.

Vă amintim că prețurile petrolului au scăzut timp de trei săptămîni la rînd pe fondul temerilor de o creștere bruscă a ratelor dobînzilor, care va încetini creșterea globală și va afecta cererea de combustibil.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?