Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Petrolul crește în preț

27 apr. 2023,, 11:15   Economie
2857 0

Prețul petrolului a crescut ușor joi, 27 aprilie, după ce în precedentele două ședințe a suferit pierderi importante cauzate de temerile legate de recesiunea din SUA și de creșterea exporturilor de petrol rusesc, comunică RBC-Ucraina citînd Reuters.

Țițeiul Brent a crescut cu 0,3%, pînă la 77,94 dolari pe baril. Țițeiul american West Texas Intermediate a cîștigat 0,2%, la 74,42 dolari.

Prețul petrolului a scăzut miercuri cu aproape 4%, extinzînd pierderile din ședința precedentă, în condițiile în care temerile legate de recesiune au umbrit o scădere peste așteptări a stocurilor de petrol din SUA. Pînă la închiderea de miercuri, Brent pierduse 4,9% în această săptămînă, în timp ce WTI pierduse 4,6%.

"Prețul petrolului brut rămîne puternic după ce a scăzut sub nivelul de 80 de dolari, deoarece cererea prea scăzută a avut un impact negativ asupra perspectivelor economice ale SUA", a declarat Edward Moya, analist la OANDA, adăugînd că OPEC a avut dreptate să reducă producția la începutul acestei luni.

Aceasta a spus că petrolul se străduiește să găsească un nivel minim și singurul lucru care ar putea oferi un anumit sprijin este cumpărarea tehnică.


Comenzile noi pentru principalele bunuri de capital produse în SUA au scăzut mai mult decît se așteptau în martie, iar livrările au scăzut, indicînd că scăderea cheltuielilor de afaceri pentru echipamente a încetinit probabil creșterea economică în primul trimestru.

Cota OPEC din importurile de petrol ale Indiei a scăzut în cel mai rapid ritm în 2022/23, ajungînd la cel mai scăzut nivel din ultimii cel puțin 22 de ani, din cauza unei creșteri a consumului de petrol rusesc mai ieftin, în timp ce China își mărește, de asemenea, achizițiile de țiței rusesc Urals.

Încărcarea de petrol din porturile vestice ale Rusiei în aprilie va fi cea mai mare din 2019, depășind 2,4 milioane de bpd, în ciuda promisiunii Moscovei de a reduce producția.

Reamintim că prețurile petrolului au scăzut cu peste 5% săptămîna trecută, pe măsură ce s-au intensificat temerile legate de o recesiune în SUA, cel mai mare consumator de petrol din lume.

0
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?