Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

Peste 200 de poduri din țară sunt într-o stare nesatisfăcătoare

21 ian. 10:45   Economie
1644

Peste 200 de poduri aflate în gestiunea Administrației de Stat a Drumurilor se află într-o stare tehnică nesatisfăcătoare. În prezent, sînt în reparație 34 de poduri, lucrările fiind executate din mijloacele financiare ale fondului rutier, scrie agora.md.

De asemenea sînt în proces de reabilitare 59 de poduri în cadrul proiectelor de reabilitare a drumurilor naționale finanțate din surse externe. Durata de executare a lucrărilor este multianuală, în funcție de complexitatea și lungimea traseelor contractate.

În stare satisfăcătoare sînt 326 de poduri, iar în stare bună – 341. pentru acestea sînt efectuate în permanență lucrări de întreținere curentă și periodică.

Actualmente sînt în proces de expertizare sau elaborare a proiectelor de execuție privind reparația, remedierea defectelor și/sau degradărilor atestate circa 100 de poduri, acestea fiind prioritizate și propuse ulterior pentru a fi incluse în programele de reparații pentru următorii ani.

Pentru reabilitarea podurilor clasate în stare tehnică nesatisfăcătoare și satisfăcătoare sînt necesare fonduri în valoare de circa 5,4 miliarde de lei (270 milioane euro).


În gestiunea Administrației de Stat a Drumurilor se află 870 de poduri poziționate pe drumurile publice naționale, lungimea totală a acestora fiind de circa 21 de kilometri. Șapte dintre poduri traversează rîul Nistru, iar cinci trec peste rîul Prut.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав