Criza energetică stiri: 772
Preşedintele stiri: 3230
Puterea stiri: 7217
Obiectiv european stiri: 291

Peste 13 mii de contracte de locațiune au fost înregistrate anul trecut la Fisc

13 ian. 2020,, 16:46   Economie
2504

Peste 13 mii de contracte de dare în locațiune/chirie a bunurilor imobile au fost înregistrate în 2019, informează Noi.md cu referire la datele prezentate de Serviciul Fiscal.

Acestea au fost înregistrate la Direcțiile deservire fiscală din teritoriul în care sînt amplasate. În urma acestor contracte, în 2019 la bugetul de stat au fost încasate venituri în sumă de 22,7 milioane lei, depășind cu 28% veniturile încasate în perioada similară a anului 2018.

Inspectorii Serviciului fiscal au continuat anul trecut controalele la persoanele fizice care transmit în locațiune bunuri imobile. Ca rezultat, în perioada ianuarie – noiembrie au fost identificate 5344 persoane fizice ce dau în locațiune bunuri imobile fără a fi înregistrate. Dintre acestea, 4233 persoane fizice s-au conformat prevederilor legislației și au înregistrat contracte de locațiune.

În urma controalelor, au fost achitate la buget plăți de bază în sumă de 715,2 mii lei; penalități – 37,8 mii lei și amenzi – 105,9 mii lei.

Serviciul Fiscal de Stat recomandă persoanelor care oferă în chirie bunuri imobiliare să se conformeze legislației fiscale și să achite impozitul în mărime de 7% din veniturile obținute.


Suma impozitului pe venit se va achita cel tîrziu la data de 2 a lunii curente sau în avans.

Menționăm că cetățenii care dau în chirie bunuri imobiliare sînt obligați să înregistreze contractele de locațiune în termen de trei zile la subdiviziunea structurală a Serviciului Fiscal de Stat, în raza căreia își au domiciliul de bază. Persoanele fizice care nu își vor onora obligațiile corespunzătoare, riscă amenzi.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав